Isnin, 19 Mac 2012

Demam The New iPad


Inilah ketakutan yang paaling besar selepas memiliki iPad2...kemunculan makhluk yang lebih up to date dan dipertingkat dari ipad2..takut trade in iPad2 untuk memiliki Tha New iPad pula...

Tak dinafikan, memang i gila gadjet...tapi harap-harapnya tak lah sampai membazir...

Sepanjang pengalaman memiliki iPad2, memang tak pernah menyesal...tak pernah merungut dengan prestasi...malah tak pernah bosan...tapi kemunculan insan baru ini memang benar-benar menguji kesabaranku...

Apa yang boleh disimpulkan dari pengalaman menggunakan peranti Apple ini, ia memang lain dari yang biasa...kalau kita biasa dengan perisian windows dan android......saya sarankan anda mencuba Apple. Pengalaman yang lain dari yang lain dan setiap hari, i jatuh cinta dengan iPad...Mungkin selepas ini jika diberikan rezeki, i nak try mc book pula...doakanlah agar ia tercapai...tapi mcm mana ek? mmmm



Apapun, iPad memang membuatkan i ingin mengalirkan air mata....sangat kagum beb!

Bagi kawa-kawan yang nak memiliki iPad...saya harap dapat survey dulu...mungkn ia bagus, tapi i tak tahulah jugak, sebab selepas kematian pengasas iPad itu sebenarnya saya agak sangsi dengan prestasi Apple...tapi tunggu dan lihat...yang penting buatlah kajian yang teliti k..

Sabtu, 17 Mac 2012

looser!!!



Hi semua...lama menyepi dan kembali lagi....

Dalam perjalanan hidup ini, ada banyak benda yang kita tempuhi...kadang-kadang terfikir, apakah maksud semuanya ini?

Semasa usia remaja dulu banyak perkara yang membahagiakan kita tempuhi...masa tu, tak kenal musuh...bagi ku semuanya teman yang melengkapkan kehidupan. Tak ada pergaduhan kecuali gurauan manja-manja...maksudnya bergaduh dan baik semula. Tak ambil kesempatan atas kelemahan orang lain...tiada tindas menindas...tiada politik...tapi bila usia mencecah kedewasaan...dengan suami dan anak-anak yang perlu dijaga...keadaan seolah-olah berubah...kadangkala terfikir...apa akan jadi pada hidup ini akhirnya...

Pada usia ini, aku mengenali bagaimana rasa dikhianati, rasa kecewa, rasa sedih ditipu, ditindas...dan macam-macam jenis manusia aku kenal. Semua ini membuatkan aku rasa sangat menghargai apa yang aku ada. Mak ayah, suami dan anak-anak...banyak memberi kekuatan sebenarnya. Aku amat menghargai semua ini yang ada pada aku, dan aku tak dapat bayangkan kalau Allah swt ambil mereka dari aku. Munkin aku sebenarnya masih bernasib baik.

Kawan-kawan ditempat kerja juga banyak membantu....walaupun bukan semua...tapi mereka amat aku hargai....biarpun orang yang menyakitkan hati itu adalah dikalangan orang ofis jugak, tapi tak pe sebab dalam soal ofis aku sangat profesional. Bos jugak seorang yang baik dan sedia mendidik aku. Sebenarnya orang yang menyakitkan hati tu adalah sedikit sangat....tapi aku sangat kesal, mengapa mereka semua hadir dalam hidup aku.

Sekarang ni, aku amat bersyukur dengan apa yang aku ada....cuma aku berfikir, apakah kesudahan hidup ini...selepas ini, adakah aku akan bertemu lagi dengan orang-orang yang busuk hati dan pendengki? Adakah aku hanya perlu berserah dan jadi jujur seperti ini atau menyertai taktik-taktik kotor yang mereka mainkan?dengan lain perkataan menjadi seperti mereka...politik dan hipokrit?

Kadang-kadang aku meletakkan kesalahan atas diri sendiri kerana terlalu naif...atau aku yang menjadi punca segalanya? aku yng sebenarnya menyakitkan hati? Tapi aku yakin, aku dipihak yang benar....jadi siapa pulak yang salah? haruskah kita menyalahkan sesiapa?

Persoalan-persoalan ini, aku rasa takde sapa pun boleh menjawab dengan tepat...Allah swt Maha tahu segalanya...aku mohon diberikan petunjuk dan dibimbing ke jalan yang benar...penyelesaiannya adalah kembali kepada fitrah...

Kadang-kadang bila menulis di blog, membuatkan aku terfikir...sekali gus memuhasabah diri sendiri. Banyak kelemahan diri dan aku tak sempurna...Ya Allah...ampunkan segala dosaku...Amin....


Provided by All Famous Quotes

Follow my post