Ahad, 2 Mei 2010

Nokia E72

E72 dan beberapa aksesori 

Pandangan dekat


Selepas mini iphone saya dah tak berfungsi dengan baik lagi, maka saya telah men'survey' telefon ini sejak bulan lepas lagi. mambandingkan antara blackberry bold 9700 dan Nokia E72.....

Akhirnya telefon ini telah berjaya menambat hatiku... faktor pemilihan adalah berdasarkan fungsi, mobiliti, connection (wifi) dan yang paling last tapi sgt penting adalah harganya.

inilah overview serba sedikit tentang phone ini. Sebesar kira2 4 inci dan lebar 2 inci (lebih kurang sebab tak pakai mesuring tape pun. Nipis 1 cm...ia sebenarnya agak comel dan sesuai sgt untuk ladies. Warna ada 3 pilihan, black, silver dan brown.... saya pilih brown sebab nampak ladies, lagipun macam gold la. Aksesori pakej adalah charger, memory card 4G, usb cable, headset, holder, tali dan kain lap. Saya rasa ia cukup perfect dan berbaloi dgn wang ringgit.

Fungsi phone ini sgtlah byk dan anda boleh banyakkan lagi dengan mendownload dari internet. Facebook, email, chat, camera 5mp juga menjadikan phone ini sgt convinient pada saya. Jika sebeum ini saya perlu membuka laptop utk sentiasa update dgn facebook, namun kini tak lagi, adsal ada aje wifi, bole aje.....dan kalau tak ade pun sa boleh guna bill phone sendiri.....(kene bayar la pulak)

Keypadnya kecik2 tapi sesuai lah dgn jari jemari ku ini......mudah ditekan dan ok la...selesa....cuma fizikal yang kecik dan nipis membuatkan saya rasa macam nak terjatuh aje dari tangan ni...so careful...ada tali tu ikat siap2 kat tgn jgn kasi jatuh beb.....

Kesimpulannya, saya memang suka telefon ini....tambahan pula harganya lebih murah dari blackberry(omg!)...tak pelah....kita kene bebelanja ikut kemampuan dan kehendak....

So bagi those yang nak beli phone ni saya galakkan....tapi kalau nak yang mahal lagi....silakanlah.....Beli phone ni kaau boleh biarlah die boleh berbakti pada kita dan kita boleh guna dia dengan maksimum....lagilah kerana saya ada business, maka phone yang baik ni, dianggap sebagai keperluan dah.


1 ulasan:

Suehada berkata...

Pilihan yg tepat...lagipun Blackberry tu dah la mahal,pastu nak kena subscribe data servis pulak..Bijak!


Provided by All Famous Quotes

Follow my post