Jumaat, 10 Jun 2011

Melaka Maju 2010

Baru2 ni cik kiah ada pegi ke Melaka....hehe...nama baru i ke...Sempena cuti sekolah haritu...Bawa anak2 berjalan melihat bandar bersejarah itu.
Singgah makan di satu corner dibawah rimbunan pohon sawit...disitu disediakan makanan nasi arab, nasi ayam dan macam-macam lagi. Jangan lupa tengok ikan kat kolam tu...besar giller macam orang. Jangan biarkan anak main2 sendirian kat situ. ikan tu dah lah besar....kang jeng jeng jeng.....



Sampai di bandar melaka, berhajat nak naik sungai melaka cruise... Actually, pemandangan sungai ni lebih indah bila menjelang malam. so sementara menunggu waktu maghrib, boleh la try fish spa kat tepi tu je....geli-geli tapi best, terasa bersih kaki i...huhu.
Bila malam tiba, then melompat kedalam bot dan jom ronda....
Malam ni kita singgah ke kedai asam pedas power di bukit china. lokasinya bersebelahan tokong. So sapa2 yang ke melaka, lepas maghrib, jgn lupa makan asam pedas kat sana. terangkat la. ok, tu je setakat ni.
So enjoy ke Melaka...bukan setakat nak berseronok, tapi hayati sejarah dan keindahan bandarnya. Alangkah best kalau idea pembangunan melaka ini di implementasikan ke negeri2 lain.

Tiada ulasan:


Provided by All Famous Quotes

Follow my post