Khamis, 28 Februari 2013

Secawan kopi dan gula

Ada pepatah inggeris mengatakan life is a cup of coffee..kopi boleh menerangkan tentang seseorang itu. Mmm macam mana ye? Jangan cuba merepek di sini...

Sebenarnya, ada satu cerita yang cct dengar hari ini. Sebenarnya cct ni seorang yang cepat simpati...hati lembut. Bila mendengar cerita gadis ni, cct memang mudah cair. Tapi apa yang cct nak highlight kan di sini bukanlah tentang cerita gadis malang tu..tapi, tentang kita yang mendengarnya, tanggapan dan sikap kita sebenarnya.

Memang tak dinafikan, gadis ini telah melakukan satu kesilapan, salah di mata manusia tapi ia telah halal di sisi Allah swt. Memang salah, menikah di Thailand tanpa restu ibu bapa. Tapi dia telah menikah. Secara automatik, hubungan itu halal, cuma tanpa restu ibu bapa. Cuba bayangkan sepasang couple dengan sepasang suami isteri...mana yang lebih baik? So dont judge other people because you are not perfect!

Cct ada anak juga...bila mendengar cerita begini, cct mmg tak mahu komen banyak. Risau berlaku pada keluarga sendiri, tapi mintalah di jauhkan....

Islam juga mengajar kita supaya tidak mengaibkan orang lain. Sesuatu keaiban itu tak elok di sebarkan. Semoga Allah swt menutup keaiban kita di akhirat nanti...

Kepada gadis itu, harap tabah menghadapi tohmahan dan bersedialah mengubah diri.

Sambil tu tengok menu yg cct dah try, first ayam masak lemak cili api dan second soto...yum yum



Tiada ulasan:


Provided by All Famous Quotes

Follow my post