Selasa, 25 November 2008

Bahaya Pokemon

Sambil saya melayari internet, saya terjumpa akan risalah ini. Saya tidak pasti kebenarannya, tetapi memandangkan sumber ini adalah sumber yang boleh dipercayai, saya rasa ia merupakan sesuatu yang patut saya sebarkan. Terpulanglah kepada hak anda untuk mempercayainya atau tidak tetapi bagi saya, seorang yang benar-benar beriman, akan meninggalkan perkara yang haram dan juga shubhah (yang tidak dapat dipastikan).

Risalahnya adalah seperti berikut :


Assalamualaikum...........

Ada satu perkara yang ana ingin kongsi bersama. ana tak pasti samada maklumat ni dah sampai ke pegetahuan ikhwah semua. Semasa menghadiri kelas Dr Bahjat di salah sebuah masjid di Mafraq, ana diberikan satu kertas yang menjelaskan tentang bahaya POKEMON. Antara kandungan kertas itu ialah beberapa makna binatang-binatang yang ada dalam cerita kartun tersebut. Perkataan-perkataan itu adalah dalam bahasa siryani (lughah siryaniiyah).

contohnya:

POKEMON - saya yahudi
CHARMANDER - ALLAH itu lemah... (SUBHANALLAH!)
PIKACHU - jadilah seorang yahudi..

Terdapat beberapa lagi nama binatang dalam cerita pokemon yang membawa makna yang kufur dan jahat. Bagi ana, kalau sekadar cerita kartun pokemon ini dicipta oleh yahudi, itu boleh diterima. sebab tak semestinya kita menolak semua yang dicipta oleh orang kafir. tapi kali ini terbukti bahawa yahudi ada niat yang amat buruk tersembunyi di sebalik nama pokemon. Maka ana menyeru semua ikhwah supaya menyebarkan maklumat ini dan bermula dengan diri sendiri dengan memulaukan kartun ini.

Thanks and Best Regards,
B.Regards
Agus
Port Operation.

Tiada ulasan:


Provided by All Famous Quotes

Follow my post