Ahad, 6 Mei 2012

Siapa usaha pasti berjaya

Selamat datang lagi!!!
Sekarang ni akak tengok ramai antara adik-adik tengah sibuk buat persediaan untuk peperiksaan atco dan asst atco...banyak emel yang akak terima dalam mailbox akak...ada yang sempat akak balas malah ada yang akak tak dapat nak reply....minta maaf sebab inbox akak memang banyak sangat emel yang masuk...hampir setiap minit adaje emel masuk...so yang akak dapat reply tu sharekan lah dengan rakan2 yang lain ye...
Ok macam ni, kalau tentang ebook tu, akak minta maaf sebab akak dah terhilangkannya...tapi guest what? Haritu masa akak pegi ke pesta buku di pwtc...ada satu publisher yang keluarkan buku2 yang sewaktu dengan nya. Tak silap akak PTS publications....so sape yang pegi tu mungkin ada perasan.
Apapun sebenarnya banyak tips tersebut akak ada kongsi dalam post akak sebelum ni...jadi adik-adik search dan baca k. Ada banyak lagi masa untuk study terutamanya bacalah tentang perkembangan industri penerbangan negara...baca juga tentang pengetahuan am Malaysia. Jangan lupa buat latihan tentang ujian iq. Masa pesta buku yng lepas juga, ada akak tengok satu buku tentang ujian iq. Ujian tu lah yang keluar...memang sebiji...so cari soalan tu eh.
Lagi satu ada satu blog dari kawan2 yang pernah komen di blog ni tentang soalan2 yang keluar dalam exam atco a41. Akak tabik kat adik tu boleh ingat soalan tu satu- satu....so cari eh.
Pendek kata....blog ni dah macam one stop center kepada semua persoalan yang u all cari tentang exam tu. Jadinya akak nasihatkan, cari dan bacalah....kalau tak dipecahkan ruyung mana nak dapat sagunya dik.....
Tak cukup dengan tu, ada sorang candidate yang dulu macam u all jugak tapi dak berjaya memasuki skim tersebut di klia sekarang. Dia pun sudi berkongsi dengan adik- adik sume...dia pun ada komen di post-post akak....
So apa lagi....masa itu emas...yang akak harapkan, adik-adik semua terus berkongsi makumat di sini, dan jadikan semua rakan di sini sebagai rakan anda daam menenpuh kejayaan.
Akhir kata....good luck!

1 ulasan:

j berkata...

Hi kak mila, thanks. i've got my inspiration to go for the exam from u'r blog. :) ..dan saya xmenyesal pergi,wlupun wat keputusan last minit tuk redah ke JB dr k.sel. sya pun xtau knpa dpt temuduga kat JB.huhu. but really thanksful to my frenz y sggup anta n amik,then bg tumpang uma di JB..huhu


Provided by All Famous Quotes

Follow my post